2014. december 14., vasárnap

A találkozás

Szeretettel hívlak benneteket egy örömteli találkozásra az Istennel.
Az Isten szólni akar hozzád, ki akar lépni a Szentírás lapjai közül és hozzád akar jönni.
Hogyan tudom a szívemet olyan állapotba hozni, hogy Jézus legyen a középpontban, hogy meghalljam az Ő hangját a mai napon, ebben az Adventben? Hogyan tudom a lényegre irányítani egész valómat ebben az Ádventben?
Isten vágyódik utánam, Isten éhes a szeretetemre, Istennek fontos vagyok, egészen különlegesen fontos vagyok. Erre a lelki napra elsősorban Isten hívott, ő szeretne ma itt különösen is találkozni veled. Isten minden nap elmondja neked, hogy mennyire szeret, hogy drága vagy a szemében, hogy az övé vagy. Te hányszor szoktad ezt neki elmondani és a tieidnek? Mindenkinek adok egy kis színes lapot és kérlek, hogy tedd fel a melletted ülő testvérednek és mond el neki ezt az Igét. (Erre a lapra az van ráírva szeretlek téged)
-          Advent a várakozás ideje. Szeretünk ma várakozni? Postán, gyógyszertárban, orvosnál, busznál? Hát nem annyira, sietünk és ezért türelmetlenek vagyunk, sok fontos dolgot kell szüntelen elintézzünk. Idegesek, haragosak leszünk, ha várakoznunk kell. Nem akarunk várni, várakozni, mert elfecsérelt időnek tűnik, és lehet azért is mert félünk attól ami/ aki szembe jöhet velünk. Pedig Isten azt kéri tőlünk, hogy tanuljunk meg várakozni. Minden Advent a végső nagy találkozásra készít fel bennünket. Aki halászni szokott, a halászok tudnak csendben türelmesen várni. Mire vágyódunk?: a karácsonyi legendára, a szentestére és a köré rakodott külsőségekre, hangulatra, ami ideig, óráig tart? Vagy szakítunk időt, hogy Istenhez, emberekhez fűződő viszonyunkat átgondoljuk, újra gondoljuk?
Advent az imádság és a bűnbánat ideje elsősorban. De ez nem egy búskomor,fejet lógató bűnbánat, hanem örömteli bűnbánat, örömteli várakozás. ha olyan valakit várok akit nagyon szeretek nemde öröm és izgatottság van bennem?
Isten örömteli várakozásra, örömteli bűnbánatra hív, Isten az öröm Istene.
Isten arra vágyik, hogy velem a legbensőségesebb, legmeghittebb módon találkozhasson. Ezt el is mondja Jézus a búcsúvacsorán: Jn 15, 11: „Azért mondtam nektek ezeket, hogy az én örömöm bennetek legyen, és örömötök teljes legyen.”vagy: Jn 17,13: …”ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük”.

Az Istennel való mély és meghitt találkozásból öröm fakad.

Takács M. Klarissza
ferences szegénygondozó nővér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése