2013. január 5., szombat

Takács M. Klarissza nővér újévi üzenete



De te válaszd az életet! (Mtörv 30,19)

Karácsony nyolcadában beköszöntött hozzánk a 2013-as év, amely egy különleges év, a Hit Éve.
A Hit Éve egy nagy lehetőség a megújulásra, hogy átgondoljuk hogyan is állunk hitünkkel? Mi az alapja életünknek?
Ebben a kegyelmi időben az Isten különösen is növelni szeretné hitünket, meghív, hogy életünk eseményeit a hit szempontjából lássuk.
A hit életünk alapja, a hit életünk erőforrása.
A hit hegyeket mozgat. (vö.Mt17,20)
Igen a Jézus Krisztusba vetett hit képes elmozdítani életünk megkövesedett dolgait, képes elmozdítani mindazon akadályokat, amelyek utunkba állnak, hogy az élő Istenhez egészen közel kerüljünk.
Ha a hit fényében tekintek magamra, akkor Isten drága gyermekének látom magam, aki az Atya egyetlen, legbecsesebb teremtménye.
Ha a hit fényében nézem életem, akkor semmi sincs hiába, akkor életem görbe útjait is üdvösségem útjává alakítja Isten. Ha a hit fényében nézem életem, akkor megszületik bennem a bizalom és a ráhagyatkozás, mert tudom, hogy ki az én Atyám, és tudom, hogy gondomat viseli. Nem kell féljek, nem kell szorongjak, mert Ő a tenyerén hordoz engem. Minden nap mellém szegődik, belém karol és csendesen, halkan suttogja:
Örök szeretettel szeretlek Téged.”

Kezdjük el a Hit Évében a bizalom útját járni. Higgyünk Istenben és higgyünk egymásban, higgyük, hogy a szeretet képes átalakítani a világot. Mondjunk ellene minden félelemnek, szorongásnak, csüggedésnek, és válasszuk minden nap az életet, az örömteli evangéliumi életet, a 8 boldogság életét. Amikor a szomorúság, csüggedés, negatív érzelmek megkörnyékeznek emeljük tekintetünket Jézusra, kapaszkodjunk bele erősen és hívjuk a Szentlelket, aki az erő, az öröm és a bátorság lelke.
„De te válaszd az életet „és a „Hit hegyeket mozgat”- lehet ez Újévi mottonk is, amivel kelünk és fekszünk, hogy ez ívódjon belénk és ne a média reklámjai.

Ezt kívánom Minden testvéremnek Krisztusban

                                                         ferences örvendező szeretettel: M. Klarissza nővér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése