2012. szeptember 11., kedd

„Ne félj, csak higgy!”

Amikor a csendről hallunk és arról, hogy mennyire szük­ségünk lenne rá, akkor ódzkodunk tőle. Mindennapos rohanás, állandó zaj és nyüzsgés. A csend valahogy ritkán szerepel ezek között.
Őszintén féltem a július közepei szentkúti lelkigyakor­lattól, a csendtől, és ami a csendben rám vár. Mosolyogva gon­dolok vissza félelmeimre, hiszen már tudom, hogy a csendben maga Isten várt, így nincs mitől félni. A lelkigyakorlat nagyon jól fel volt építve, a témák napokra lebontva, minden nap közös szentmise, zsolozsma, délelőtt-délután előadás, elmélkedés és csend. Ez a csend azonban egyáltalán nem volt zavaró, vagy tömény. Volt benne kacsintás, mosoly, érintés. Segített tisztáb­ban látni dolgokat, problémákat, felmerülő kérdéseket, megta­lálni a hitet.
A hetet olyan közös programok színesítették, mint az agyagozás, lábmosási szertartás, liturgikus tánc, taizéi imaóra. 13 ember különböző vágyakkal, elképzelésekkel jött Szent­kútra. Az utolsó közös élménymegosztásnál viszont mindenki csillogó szemekkel mesélt a tapasztalatairól, nehézségeiről, a kegyelmekről, amit a Jóistentől kaptunk. Nehéz szívvel, de megújult lélekkel utaztunk hazafelé.
Köszönöm ezt a hetet elsősorban a szegénygondozó nő­véreknek, áldozatos munkájukat, hogy nem csak megszer­vezték és lebonyolították a lelkigyakorlatot, hanem ténylegesen részt vettek, jelen voltak. Köszönöm a kis csapat sokszínűségét és nyitottságát. De legfőképpen Istennek, hogy egész végig kézen fogva vezetett.
Lócskai Anikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése